Bron : |

MOL, DESSEL - Tot twee keer toe stapte een 39-jarige man uit Mol op 1 mei vorig jaar in dronken toestand met een bijl in zijn hand naar zijn toenmalige partner. Uiteindelijk beschadigde hij alleen haar auto met het wapen, maar binnen greep de man haar nog bij de keel. “Als hij gedronken had, veranderde hij in een andere persoon”, zei de advocate van het slachtoffer op de rechtbank in Turnhout.

J.S. uit Mol riskeert een fikse celstraf voor bedreigingen, belaging, vernielingen, opzettelijke slagen en verwondingen en woonstschennis ten opzichte van zijn voormalige partner uit Dessel. Beiden hadden sinds juni 2020 een relatie, maar dat liep niet van een leien dakje. "Er waren vooral moeilijkheden als de man gedronken had. Dan veranderde hij in een compleet andere persoon", zei meester Dominique Peeters namens het slachtoffer. "Toen de vrouw op 1 mei 2021 na haar werk bij S. thuiskwam, stelde ze vast dat hij weer aan de drank had gezeten. Ze wilde een einde maken aan hun relatie en eiste een aantal persoonlijke spullen terug." Dat was niet naar de zin van de dertiger die de autosleutels van de vrouw afnam. Eerst beschadigde hij de auto met een aftrekker. "Maar het werd alleen maar erger. Hij nam een bijl uit de garage, maar gelukkig kan de vrouw hem tot bedaren brengen. Hij gooide de bijl naast de auto op de grond. Daarna haalde hij nog een tweede bijl waarmee hij de vrouw zelf bedreigde", schetste de advocate. "Gelukkig heeft hij met de bijl alleen maar de auto beschadigd. Een buurjongen zag het geweld en schakelde zijn vader in."

Foto's in woning Niet veel later greep S. in zijn woning zelf de vrouw bij de keel. Het geweld stopte volgens het slachtoffer pas toen de buurman binnenkwam. De vrouw slaagde er net in om haar autosleutels te nemen en weg te rijden. "Nadat ze aangifte had gedaan bij de politie, ging ze die nacht bij een vriendin slapen. Ze ontving daar nog dreigberichten van de beklaagde en foto's van de man terwijl hij in haar woning in stond", zei Dominique Peeters. De man had wat huisraad beschadigd en champagne gedronken. De volgende ochtend kon de politie de man daar oppakken. Hij excuseerde zich meteen bij de politie. De ex-vriend van het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij omdat hij ook dreigberichten had gekregen via sms en sociale media. "De beklaagde verklaarde dat hij die dag met vrienden wat pintjes had gedronken en dat de vrouw buiten haar zinnen zou zijn geweest. Hij ontkende dat hij haar had bedreigd met een bijl", vertelde openbare aanklager Hanne Hendrickx op de rechtbank in Turnhout. Volgens haar waren de feiten wel degelijk bewezen. De man riskeert een effectieve celstraf, maar de rechter besliste om eerst een deskundige aan te stellen. De zaak krijgt een vervolg na 1 maart. Dan komt ook de verdediging van J.S. aan het woord, (bvdl)

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2public.

0800 63 057 - noodnummer