Crimilex Team


Lien Dergent

Advocaat
Advocaat sinds 2022
Houder getuigschrift Supralat (Salduz) opleiding

Mr. Dergent behandelt uitsluitend strafzaken
Crimilex Lien Dergent
Wat was voor jou de keuze om rechten te gaan studeren?

Die keuze was vrij snel gemaakt. Ik ben geïnteresseerd in de actualiteit en de rol van rechtsregels daarin en dan vooral op het vlak van strafrecht. Ik volgde zaken nauw op de voet en keek daarbij op naar de advocaten in die beruchte zaken. Ik keek graag true crime documentaires. Het is dan ook voornamelijk voor het strafrecht waarom ik rechten ging studeren. Na mijn rechtenstudie heb ik een bijkomend diploma criminologie behaald, wat in de lijn lag met deze interesses.

Waarom strafrecht?

Zoals daarnet al aangegeven, ben ik vooral rechten gaan studeren voor het strafrecht. Dit was van begin af aan de rechtstak die mij het meest interesseerde en fascineerde. Het interessante van strafrecht is dat je vaak mensen verdedigt, waarvan de maatschappij niet begrijpt dat ze een verdediging verdienen. Het is net de taak van de advocaat om te benadrukken dat we in een rechtstaat leven en nu eenmaal ieder zijn rechten van verdediging heeft. Dit is het mooie aan het strafrecht: het absoluut vrijwaren van de rechten van verdediging.

Hoe zie jij je job?

Een job als strafrechtadvocaat is niet louter een bureau job. Wij zijn constant op de baan. Gevangenisbezoeken, zittingen op de rechtbank, consultaties, dossierstudies, verhoren, voorleidingen, tuchten in de gevangenis, … Elke dag is anders en dat is net het leuke aan de job. Daarnaast verandert de planning doorheen de dag voortdurend omdat er aan de lopende band Salduzen binnenstromen. Dit houdt het spannend, want er is telkens een ander verhaal achter een strafdossier.

Eens op het bureau neem ik de dossiers ter harte. Er wordt per dossier een grondige studie gedaan en er wordt telkens grondig besproken in teamverband hoe we een dossier zullen aanpakken.

Wat is je al bijgebleven sinds je bij Crimilex werkt?

Hetgeen wat me is bijgebleven sinds ik bij Crimilex werk, is misschien wel het feit dat een strafdossier nooit een zwart/wit verhaal is. In de media komt voornamelijk de kant van de slachtoffers naar voren, maar ook de verdachte heeft een verhaal. Dit verhaal is vaak helemaal anders dan in de pers wordt weergegeven. Het zijn dan ook de verhalen achter de personen die mij het meest bijgebleven zijn.

Daarnaast zijn er altijd wel uitzonderlijke dossiers en personen die je blijven intrigeren.

Waarom heb je voor Crimilex gekozen?

In eerste instantie omdat het kantoor volledig gefocust is op strafrecht uiteraard. Daarnaast zie ik Crimilex ook niet als een standaard advocatenkantoor, maar eentje dat open minded en alternatief durft te denken. Mijn mindset past wel binnen die setting. Tijdens mijn studies volgde ik een zomerstage bij Crimilex. Het was me toen al duidelijk dat ik mezelf hier later wel zag werken. Daarnaast heb ik bij Crimilex leuke collega’s wat ertoe brengt dat het een ontspannen, leuke sfeer is op kantoor.

Hoe zie jij je toekomst als advocaat?

Ik zie mijzelf in de toekomst verder de belangen van de cliënt ter harte nemen. Ik probeer in eerste instantie een luisterend oor te zijn, om daarna na een grondige dossierstudie met een creatieve oplossing te komen voor elk dossier.

Ik hoop telkens creatief te blijven in mijn pleidooien en hoop hierin nog verder te groeien als ervaren strafpleiter.

Turnhout

Broedersstraat 4

Hasselt

Lombaardstraat 16

Antwerpen

Lange Lozanastraat 142/2

 • Ondernemingsnummer

  BE05 6397 6311

 • Erelonen Turnhout

  BE41 6302 1074 7010

 • Erelonen Hasselt

  BE57 6302 1504 6635

 • Erelonen Antwerpen

  BE41 6302 1074 7010

 • Derdenrekening

  BE57 6302 1504 6635