U heeft recht op bijstand van een advocaat.
maak er gebruik van.

Sinds 2012 is in België de zogenaamde Salduz-wetgeving van kracht waardoor de rechten van elke verdachte zowel voorafgaand aan het verhoor als tijdens het verhoor beschermd zijn. Een gespecialiseerde advocaat speelt daarbij een belangrijke rol.

Crimilex verleent dagelijks bijstand bij verhoren en staat jaarlijks honderden cliënten bij die verdacht worden van het plegen van een misdrijf en hierover ondervraagd worden.

Crimilex verhoorlokaal

Waarom bijstand?

Onze advocaten helpen uw rechten tijdens het verhoor optimaal te garanderen.

 • Kennis

  Crimilex advocaten hebben de opleiding, de ervaring en de kennis om u te helpen de juiste antwoorden te geven en u beschermen tegen eventuele verklaringen die tegen u kunnen worden gebruikt.

 • Bescherming van uw rechten

  Crimilex advocaten kunnen u helpen uw grondrechten te beschermen, zoals het zwijgrecht en het recht om niet tegen uzelf te getuigen.

 • Begeleiding

  Het is niet altijd duidelijk wat er tijdens een verhoor verwacht wordt of hoe men zich moet gedragen. Onze advocaten kunnen u helpen de verwachtingen en de procedures te begrijpen en u begeleiden tijdens het verhoor.

 • Objectiviteit

  Crimilex advocaten hebben de know how om de situatie en de verklaringen van alle betrokkenen objectief te beoordelen. Zij kunnen u helpen beslissingen te nemen die het beste zijn voor het verdere verloop van de zaak.

Denk dus niet dat u geen advocaat nodig heeft. Ook niet indien u onschuldig bent. Onder druk zegt iemand al eens verwarrende of onware dingen.

Een advocaat van Crimilex helpt u een gestructureerde verklaring af te leggen en beschermt u tegen eventuele druk of zelfs geweld van de politie. Alles wat u tijdens een verhoor zegt, wordt immers ook opgeschreven in een proces-verbaal en kan gebruikt worden als bewijs.   Maak dus zeker gebruik van dit recht op een advocaat en doe er geen afstand af.

Categorie III

U bent niet aangehouden

Indien de politie U wil verhoren over een zaak (als getuige of als verdachte) maar U niet van uw vrijheid wordt beroofd zal de politie U in de meeste gevallen schriftelijk uitnodigen voor een verhoor.

Indien U een dergelijke uitnodiging ontvangt, doet U er goed aan ons onmiddellijk te contacteren. Wij nodigen U dan uit om het verhoor voor te bereiden. Wij leggen U uit hoe een verhoor in zijn werk gaat en wat de valkuilen zijn?

Wij staan U daarna ook bij tijdens het verhoor zelf.

Categorie IV

U bent aangehouden

Werd u gearresteerd op verdenking van feiten waarop een vrijheidsstraf staat, dan is de politie verplicht U voorafgaandelijk van het verhoor in te lichten over uw recht op bijstand van een advocaat.

De politie zal U ook vragen of U een voorkeuradvocaat heeft. Geef in dat geval de naam op van een van onze advocaten. De politie zal ons dan verwittigen waarna wij onmiddellijk ter plaatse komen.

Crimilex heeft een 24/24 en 7/7 permanentiedienst zodat de bijstand de klok rond gegarandeerd is.

Certificaat

Al onze advocaten hebben speciale opleidingen gevolgd

Vanaf 2021 zullen alle advocaten die in het kader van de Salduzpermanentie bijstand willen verlenen bij een verhoor hiervoor verplicht de speciale 3 daagse Supralat - opleiding moeten volgen.

Alle Crimilex advocaten hebben deze opleiding al gevolgd en zo hun getuigschrift behaald.

Mr. Vosters en Mr. Bielen zijn beiden door de Orde van Vlaamse Balies aangeduid als trainers voor deze opleiding. Zij geven op die manier hun jarenlange expertise door aan andere advocaten.

Turnhout

Broedersstraat 4

Hasselt

Lombaardstraat 16

Antwerpen

Lange Lozanastraat 142/2

 • Ondernemingsnummer

  BE05 6397 6311

 • Erelonen Turnhout

  BE41 6302 1074 7010

 • Erelonen Hasselt

  BE57 6302 1504 6635

 • Erelonen Antwerpen

  BE41 6302 1074 7010

 • Derdenrekening

  BE57 6302 1504 6635